Over Reisdier

Reisdier wordt gemaakt door een team van reisbloggers en -fotografen met een gezamenlijke passie: liefde voor reizen en respect voor dieren en natuur.

Zin om mee te doen? Tips? Opmerkingen? Mail ons op reisdier@gmail.com.

Jan Hazevoet is wereldreiziger/reisjournalist/fotograaf. Hij reisde voor Nederlandse media (waaronder Sp!ts, Metro en De Telegraaf) naar meer dan 120 landen op zoek naar wildlife. Als hij niet ergens tussen de dieren zit, woont hij in Amsterdam.

Victoria Farkas reist de hele wereld af. Ze hangt aan lianen, beklimt bergen en duikt in zee om de leukste dieren te vinden. Ze schrijft kinderboeken waarin dieren de hoofdrol spelen, zoals de trilogie van De Dierenpolitie.

David Bronkhorst is reisjournalist, fotograaf, blogger, schrijver en oprichter van De Literaire Toerist. Hij doorkruiste de Negev woestijn op een ezel en schreef een roman over zijn beroemde circusfamilie (Het geheim van Carré bij AtlasContact). Hij publiceerde in onder meer Het Parool, Metro en Leven in Frankrijk.

Niels Bakker is van origine archivaris, maar is nu hartstochtelijk reisjournalist. Hij schrijft voor de reismagazines Nordic en AmericA magazine en voor regionale dagbladen. Noord-Europa en Noord-Amerika hebben zijn hart veroverd. En die liefde is nog lang niet voorbij.

Marjolein de Rooij woont in Tanzania en organiseert reizen naar de mooiste plekken van dit land met haar organisatie goodsafari.nl. Wilde dieren en de natuur staan centraal in alle verhalen die zij schrijft over haar reizen op het Afrikaanse continent.

Guido Verburg is journalist, ecoloog, wereldreiziger en natuurliefhebber. Als vrijwilliger werkte hij mee aan onderzoek naar apenpopulaties in de bedreigde kustbossen van Kenya en naar de gezondheid van orang-oetans op Sumatra.